Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster
Frisse blik - verfrissende tekst

Interviews met Brabantse ondernemers: overzicht serie Doorwerken in coronatijd

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

De afgelopen weken interviewde ik Brabantse ondernemers over doorwerken in coronatijd. Deze week plaatste ik het tiende, en voorlopig laatste, interview in deze serie. Van maandag 27 juli t/m 14 augustus las ik een schrijfpauze in. Na de vakantie volgt nog een toegift. Hier vind je alle interviews op een rij. 

Het werken aan deze serie heeft mij ongelooflijk veel energie gegeven. Nogmaals dank aan iedereen die bereid was om zijn of haar ervaringen te delen:
 
1. Jaco Balemans, directeur Bouwbedrijf Balemans beet het spits af en wel op een heel positieve manier.
 
2. Reinier Schot van Dierenpension Ter Aalst vertelde over de stilte die viel in zijn dierenpension toen corona in Nederland uitbrak
 
3. Martin van Dijke, directeur en aandeelhouder Van Oers Accountancy & Advies deelde zijn visie over de bereidheid om te omarmen wat gaat komen als er niet meer is wat er was.
 
4. Natasja Hoogenboom, eigenaar van trainingsbureau SalesTaalent, nam ons op een beeldende manier mee in wat zij zag gebeuren op wat zij het mooiste plein van Breda vindt, de Parade.
 
5. Maurice Molenaar van Webcase B.V. uit Etten-Leur nam het initiatief voor facebookgroep Coronahulp Etten-Leur en werd verrast door 2500 aanmeldingen binnen een etmaal, vooral van mensen die hulp aanboden.
 
6. Marinka Potters en Philip Drabbe van 10 Select BV vertelden zeer openhartig over hun worsteling met thuiswerkende medewerkers. Gelukkig vonden ze daar een goede modus in.
 
7. Jos Beckers van IP Visie was heel stellig in het beantwoorden van de vraag of de coronatijd hem iets had opgeleverd.
 
8. Henny de Haas, directeur-eigenaar van Hoppenbrouwers Techniek, benadrukte hoe belangrijk het is om focus en koers te houden.
 
9. Mariëtte Langes, directeur en gerechtsdeurwaarder bij Rosmalen Gerechtsdeurwaarders, roemde haar medewerkers bij het snelle schakelen om corona het hoofd te bieden. Bijzonder is ook haar opmerking over de waardering die het kantoor in deze coronatijd kreeg van debiteuren.
 
10. Mariëlle Verlouw gaf ons een inkijkje in haar werkzaamheden als interim-campagnemanager in het coronacrisisteam van minister Hugo de Jonge. Zij houdt zich onder andere bezig met de publiekscampagne rondom de corona notificatie-app.
 
Ik wens jullie een fijne zomer! Blijf gezond.
En heb je een tekstvraag? Vanaf 17 augustus ben ik weer beschikbaar voor het schrijven en herschrijven van teksten. 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
  
 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .