Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

De tekstschrijver die past bij jouw tekstvraag

Tekstschrijvers zijn er in alle soorten en maten. Dat maakt het uitdagend om dé tekstschrijver te vinden die past bij jouw tekstvraag.

Meer dan alleen schrijftalent

Vraagt jouw tekst, naast schrijftalent, om iemand die

  • open naar je luistert
  • zich inleeft
  • zich betrokken voelt
  • werkt met aandacht
  • bereid is om jou en je bedrijf op de voorgrond te zetten?

Dan is jouw tekstvraag bij mij in goede handen. Je krijgt er mijn stiptheid, discipline en dienstverlenende instelling bij. Dat leerde ik in de kruidenierszaak van mijn ouders. Mijn Rotterdamse roots vind je terug in mijn aanpak: praktisch, zonder opsmuk.

Mijn achtergrond als tekstschrijfster

Na het vwo in Rotterdam studeerde ik aan de Akademie Mens-Arbeid in Tilburg (een Hbo-opleiding tot beroepskeuzeadviseur, met de specialisatie training en opleiding). Hier leerde ik interviewen en onbevooroordeeld luisteren. Vaardigheden die ik van 1992 tot eind 2000 inzette als personeelsconsulent bij het arbeidsbureau. In deze periode ontstond mijn blijvende interesse in mensen en hun loopbaan. Mijn advies kwam altijd neer op: doe wat je het liefste doet!

Tekstschrijfster sinds 2001

In 2001 volgde ik mijn eigen loopbaanadvies op. Na een opleiding communicatie en zelf genomen ontslag bij het arbeidsbureau, veroverde ik op 9 april 2001 een eerste schrijfopdracht. Sindsdien doe ik nog steeds wat ik het liefste doe: tekstschrijven! Natuurlijk in begrijpelijke taal. Via mijn beroepsvereniging tekstnet besteed ik bewust aandacht aan mijn schrijversontwikkeling. Als ik niet schrijf, ben ik het gelukkigst als ik aan de wandel ben met onze Pyrenese berghond Ventoux.


Begrijpelijke tekst
Als tekstschrijver ben ik altijd bezig met begrijpelijke tekst. Daarom werkte ik mee aan een minisymposium over begrijpelijke tekst, de jacht op het recept, georganiseerd door tekstnet (beroepsvereniging voor tekstschrijvers) en Logeion (beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals). Bekijk de video met mijn recept voor begrijpelijke tekst.

Toe aan een begrijpelijke tekst? Vraag mij om je tekst te schrijven of te herschrijven.