Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Interviewen voor een bedrijfsfilm - ik deed het (en het smaakt naar meer)

Nee, ik ben geen Pipi Langkous, maar deed het toch: interviewen voor een bedrijfsfilm!
Regelmatig citeren anderen de beroemde uitspraak van Pipi Langkous “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Als er één uitspraak is, die niet bij mij past, dan is het deze. In mijn werk, maar zeker ook daarbuiten, doe ik het liefst de dingen waarvan ik al bewees dat ze me goed afgaan. Toch verlegde ik deze week mijn grenzen. 

Lees verder

Schrijven in opdracht gaat voor eigen blogs

Druk met de teksten voor anderen, kom ik weinig toe aan het schrijven van eigen blogs. Maar al te blij met al het leuke schrijfwerk in opdracht, hoor je mij niet klagen. Schrijven in opdracht gaat voor mijn eigen blogs! 

De afgelopen maanden schreef ik onder andere meerdere artikelen voor OVAL (OVAL bundelt de krachten van dienstverleners die actief zijn op het terrein van vitaliteit, activering en loopbaan). Ook het schrijfwerk voor de inspiratiepagina op de website van WeAreHR! liep door. Het thema mens & arbeid blijft als een rode draad door mijn tekstschrijversbestaan lopen. En ook al is het lang geleden dat ik de gelijknamige Akademie Mens-Arbeid in Tilburg volgde, ik heb er in mijn werk nog altijd profijt van. Zeker ook bij het herschrijven van vacatureteksten (kijk maar even op de Werken bij Balemans website). Daarvoor kwam het goed van pas dat ik mijn kennis daarover onlangs opfriste tijdens een workshop van Tekstnet, beroepsvereniging van tekstschrijvers, gegeven door Tavita van Galen (gespecialiseerd in verzuim, arbeidscommunicatie en HR).

Kortom, genoeg te doen. 

 

 

De schrijfwinkel blijft open!

De aanvragen voor het schrijven van zomermailings druppelen binnen. Voor de meeste andere zzp’ers en bedrijven is intussen namelijk wel duidelijk hoe ze hun zomer(vakantie) gaan invullen. Bij mij staat er thuis eerst iets anders op stapel…de verbouwing van onze keuken. Zoals een oude uitspraak luidt: tijdens de verbouwing blijft de (schrijf)winkel ‘gewoon’ open. Gewoon tussen aanhalingstekens.

overpeinzing, ontwikkeling

Lees verder

Opfrisbeurt bestaande website (na een veranderzetje)

Nieuwe woorden ontstaan vaak zonder dat je er echt erg in hebt. Veranderzetje is zo’n woord. Het is afkomstig van een van de leden van het HR-netwerk waar ik alweer enkele jaren voor schrijf, WeAreHR!. Zo plopte het woord ‘veranderzetje’ in mijn mailbox, precies op de dag dat ik mijn websitebouwer Maurice Molenaar van Webcase opnieuw sprak over veranderingen aan mijn website.

overpeinzing, communiceren

Lees verder

Succesvol schrijven in een copyteam

Als tekstschrijver opereer je vaak als solist. Natuurlijk is er de samenwerking met de klant, vormgever en/of fotograaf, maar als het gaat om het schrijven zelf, dan ben je op jezelf aangewezen. Dat hoeft echter niet! In de afgelopen jaren heb ik bij arbeidsintensieve schrijfprojecten (lees: het schrijven van bedrijfsboeken en jubileumboeken) al meermaals in een copyteam gewerkt. Werken in een copyteam gaat verder dan ‘jij schrijft stuk A en ik stuk B’. Samen kom je al schrijvend en afstemmend tot een nieuw geluid.

tekstschrijven, bedrijfsboek, copyteam

Lees verder

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl