Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Voor de schrijfplanning

Vanaf 5 september sta ik graag weer voor je klaar!

De schrijfwinkel blijft open!

De aanvragen voor het schrijven van zomermailings druppelen binnen. Voor de meeste andere zzp’ers en bedrijven is intussen namelijk wel duidelijk hoe ze hun zomer(vakantie) gaan invullen. Bij mij staat er thuis eerst iets anders op stapel…de verbouwing van onze keuken. Zoals een oude uitspraak luidt: tijdens de verbouwing blijft de (schrijf)winkel ‘gewoon’ open. Gewoon tussen aanhalingstekens.

overpeinzing, ontwikkeling

Lees verder

Opfrisbeurt bestaande website (na een veranderzetje)

Nieuwe woorden ontstaan vaak zonder dat je er echt erg in hebt. Veranderzetje is zo’n woord. Het is afkomstig van een van de leden van het HR-netwerk waar ik alweer enkele jaren voor schrijf, WeAreHR!. Zo plopte het woord ‘veranderzetje’ in mijn mailbox, precies op de dag dat ik mijn websitebouwer Maurice Molenaar van Webcase opnieuw sprak over veranderingen aan mijn website.

overpeinzing, communiceren

Lees verder

Succesvol schrijven in een copyteam

Als tekstschrijver opereer je vaak als solist. Natuurlijk is er de samenwerking met de klant, vormgever en/of fotograaf, maar als het gaat om het schrijven zelf, dan ben je op jezelf aangewezen. Dat hoeft echter niet! In de afgelopen jaren heb ik bij arbeidsintensieve schrijfprojecten (lees: het schrijven van bedrijfsboeken en jubileumboeken) al meermaals in een copyteam gewerkt. Werken in een copyteam gaat verder dan ‘jij schrijft stuk A en ik stuk B’. Samen kom je al schrijvend en afstemmend tot een nieuw geluid.

tekstschrijven, bedrijfsboek, copyteam

Lees verder

Focus, focus, focus (ook in gebruik social-mediakanalen)

‘Prachtige uitzichten zorgen voor nieuwe inzichten’ schreef ik een tijdje terug op LinkedIn. Met daarbij een foto van de indrukwekkende Engelse Zuidkust. Het was daar dat ik besloot dat ik bij thuiskomst weer meer wilde focussen. Nou, ik besloot het niet, het inzicht ontstond. 

overpeinzing, ondernemen

Lees verder

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl