Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Biografisch schrijven voor bedrijven (jubileumboek)

Een boek (laten) schrijven en uitgeven? Voor een biografische publicatie hoef je geen bekende Nederlander te zijn. Elk bedrijf en ieder ondernemersleven is de moeite waard om in woorden te vangen, bijvoorbeeld bij een jubileum, opening van een nieuw bedrijfspand of overdracht van aandelen.

Het verhaal van je bedrijf in de schijnwerpers? 

Denk dan aan het laten schrijven van je:

  • Bedrijfsboek
  • Biografie van je bedrijf
  • Jubileumboek
  • Memoires
  • Ondernemersportret

Als cadeau voor jezelf, je zakelijke relaties of familie. Ik schrijf het verhaal van jouw bedrijf of van jou als ondernemer op basis van interviews. Is er al een basistekst? Dan kun je me inzetten voor het structureren en herschrijven van de al geschreven teksten.

Ervaring met schrijven van jubileumboeken

Vanuit mijn interesse in biografieën heb ik me in dit genre verdiept via de opleiding (auto)biografisch schrijven en familieverhalen aan de Schrijversacademie. Als afstudeerproject schreef ik de memoires van mijn moeder, een uitgave in eigen beheer. In 2016 publiceerde ik mijn autobiografisch bedrijfsverhaal Op eigen benen, over vijftien jaar zelfstandig werken als tekstschrijfster in Breda. In 2018 schreef ik het jubileumboek van Hoppenbrouwers Techniek, ter ere van hun honderdjarig bestaan. Al veel eerder, namelijk in 2009/2010, schreef ik het jubileumboek bij de veertigste editie van het Breda Jazz Festival. 

Biografisch schrijven voor bedrijven

De totstandkoming van bedrijfsbiografische projecten is intens. Daarom werk ik binnen dit genre regelmatig samen met Douwe Soepboer. Samen bedachten we het concept Mooi Vastgelegd, voor het vastleggen van de gebeurtenissen van vandaag als herinnering voor de toekomst. 

Jouw verhaal in boekvorm

Denk je erover om jouw bedrijfsverhaal in boekvorm uit te geven? Ik schrijf graag de tekst. Samen met onder andere de vormgever en een fotograaf werk ik aan een kloppend geheel. Heb jij het plan om jouw bedrijfsverhaal op te (laten) schrijven? Neem vrijblijvend contact op.

Referenties

“Toen wij enkele jaren geleden een van onze vennoten een persoonlijk en blijvend cadeau wilden geven, viel de keuze op het maken van een maatwerk boek. Via een andere tekstschrijver kwamen we uit bij Hennie van de Kar. Zij heeft inmiddels meerdere cadeauboeken voor ons geschreven op basis van interviews. Ze luisterde goed tijdens deze interviews, want de teksten die ze op basis daarvan schreef, raakte precies de spijker op zijn kop. Persoonlijk, grappig en tot de kern. Ook in de toekomst maken we graag weer van haar diensten gebruik."

Sander Collé, voormalig directeur Van Oers Corporate Finance