Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

De Paarse Heide

Als de klanken van De Paarse Heide, het volkslied van Breda, op Hemelvaartsdag over de Grote Markt van Breda dwarrelen, dan weet je dat het Breda Jazz Festival officieel van start is gegaan. Vier dagen jazz in de stad; geniet ervan.

Wil jij voortaan mee kunnen zingen? Dan volgt hier de tekst.

De Paarse Heide

Te midden van de paarse heide
Waar samenstromen Mark en Aa
Daar ligt geroemd door alle tijden
Onz´eigen stad ons eigen fier Breda
Breda Vooruit! De klokken luiden!
Breda gij blijft de schoonste stad van ´t zuiden!

Zo lang daar rond die slanke toren
Nog klopt het echt Bredase bloed,
gaat nimmer d´eigen aard verloren
Die pittig is en pittig blijven moet!
Breda vooruit! De klokken luiden!
Breda gij blijft de Parel van ´t Zuiden.


(Uit: jubileumboek Breda Jazz Festival, 40 xxx een beleving)

jubileum, Breda Jazz Festival, Breda

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl