Zzp´er, gewoon of bijzonder?

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

´Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder.´ Het is de actuele slogan van een verzekeraar bij wie ik toevallig, jaren geleden, een verzekering heb afgesloten. Toevallig? Dat is natuurlijk geen toeval; in de aanpak ´doe maar gewoon´ vind ik herkenning.Gewoon doen of gewoon doen (het anders leggen van het accent geeft verschil in betekenis), dat is wat ik vanaf 2001 doe. Het jaar waarin ik besloot om te gaan doen waar mijn hart ligt: werk maken van schrijven! Ik werd zzp´er, zelfstandige zonder personeel. Die term werd in 2001 trouwens niet of slechts mondjesmaat gebruikt.

De komst van steeds meer zzp´ers maakt de keuze om zelfstandig te gaan werken, steeds minder bijzonder. Dacht ik. Totdat ik vandaag in de krant lees dat er weliswaar steeds meer zzp´ers bijkomen (een stijging van 200.000 zzp´ers in 2011, volgens het CBS, waardoor het totaal aantal zzp´ers in 2011 uitkomt op 728.000), maar dat een grote groep er na een aantal jaar alweer de brui aangeeft. Zo is van de groep die in 2007 startte, nog maar 57% als zodanig actief. Gewoon zzp´er, blijkt toch tamelijk bijzonder.

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .