Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

´Taal is zeg maar echt mijn ding´

Schrijven is een ambacht. Een vak dat je steeds verder kunt ontwikkelen, bijvoorbeeld door vaardigheden aan te scherpen of je stijl te verfijnen. En vooral door het te doen, het ambacht te beoefenen. Dat is de route die ik doorgaans bewandel.Taal-is-zeg-maar-echt-mijn-ding.jpg

Studiedagen kunnen ook helpen om vanuit nieuwe invalshoeken te werken of om bestaande schrijfpatronen waar nodig te doorbreken. Zodoende verheug ik me op tekstnetwerken 2012, een dag vol workshops voor de tekstprofessional. Op 31 mei sluit ik de maand mei hiermee af. Als toetje van de dag staat columnist/theatermaker Paulien Cornelisse (bekend van het boek Taal is zeg maar echt mijn ding) geprogrammeerd. Ik kan niet wachten! Na ruim elf jaar tekstschrijven, durf ik te stellen ´taal is zeg maar echt mijn ding´. 

overpeinzing, communiceren, ondernemen

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl