Winkeltje spelen

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Als de eerste bestelling voor mijn boek Bezig Breda, Binnengluren in ´t brein van een Bredase zzp'er, via de mail binnenkomt, stuiter ik nog net niet van mijn bureaustoel. De verkoopkick; hoe nieuw en tegelijkertijd hoe herkenbaar.Ik groeide op in Rotterdam, tussen de melkpakken en het kaartenrek in de kruidenierszaak van mijn ouders. Was misschien nog maar net elf, toen ik bedragen op de kassa mocht aanslaan. Een heerlijk plekje, vooraan in de winkel, naast de dozen met zoetig ruikend snoep zoals schuimblokken, waarvan ik de geur alleen mocht opsnuiven en waar ik niet aan mocht komen. Bij bekende klanten mocht ik zelfs echt afrekenen.Dat proces oefende ik uren op mijn meisjeskamer; de zelfgemaakte producten sleet ik aan mijn geduldige poppen die zich gedroegen als voorbeeldige klanten.

Nu speel ik weer winkeltje. De bundeling van mijn columns verschijnt namelijk op 31 oktober a.s. Ik zocht een etalage en vond een online versie bij BredaVandaag.nl. Het eerste fysieke verkooppunt is ook bekend: Kantoor- en Boekhandel Vives (Ginnekenweg, Breda). VVV Breda denkt erover om de columnbundel op te nemen in het assortiment. Het decor van de columns, die vooral gaan over het leven en werken als zzp'er, is immers Breda.

Je kunt nu al in de etalage kijken op: www.bredavandaag.nl/bezigbreda of www.bredavandaag.nl/onlinebestellen. Een leuk (december)cadeautje voor (toekomstig) zzp'ers! Als je het voor 26 oktober bestelt, heb je het op de dag van de boeklancering (31 oktober) in huis.

PS Doorvertellen mag! :-)

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .