Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

25 oktober

Nog acht minuten, dan is het 25 oktober. Op deze dag zal ik, eerder dan gepland, de voorraad van mijn columnbundel ontvangen: Bezig Breda, Binnengluren in ´t brein van een Bredase zzp'er. Deze datum is geen toeval denk ik.Op dezelfde datum, drie jaar geleden - op 25 oktober 2009 - werd namelijk de eerste gedichtbundel van mijn vader Joh. C. Vervooren feestelijk gepresenteerd. Een mijlpaal, voor hem, maar ook voor mij. Ik ondersteunde hem namelijk bij het selecteren en uitgeven van zijn gedichten.

Zelf besloot ik niet langer te wachten tot ´bijna tachtig´, of op hét goede moment, maar wekelijks een stukje van mijn droom te realiseren. Stap voor stap heeft dit geleid tot het bundelen van een deel van mijn eerder gepubliceerde columns. In boekvorm.

Mijn vader zou trots zijn; daar ben ik van overtuigd. Wie weet, gluurt hij van bovenaf stiekem mee in het brein van deze Bredase zzp'er.

overpeinzing, gedichtbundel, zzp, Breda, Bezig Breda

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl