Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Tijd voor een winterslaap

We moeten wat meer naar het gedrag van dieren kijken, hoorde ik onlangs. De opmerking kwam af van een voedings- en gezondheidsexpert, met wie ik een afspraak had. Niet begrijpend keek ik haar aan, maar het kwartje is inmiddels gevallen.
 
Dieren gaan na het eten even rustig zitten of liggen, vervolgde de voedings- en gezondheidsexpert. Dat zou jij ook wat vaker moeten doen. We rennen maar door, vervolgde ze. We hebben onze boterhammen nog niet op of gaan alweer naar de volgende afspraak of kruipen snel achter ons bureau. 
 
Ondanks dat ik herkende wat ze zei, vond ik het niet zozeer op mezelf van toepassing. Ik let namelijk al jaren bewust op een goed evenwicht tussen spanning en ontspanning. Als de werkbalans doorschiet, vind ik dat niet erg. Ik kies daarvoor omdat ik het heerlijk vind om anderen blij te maken met mijn teksten. Deadlines zijn er om te halen. Daar zet ik gerust een tandje voor mij. En sinds we Ventoux in huis hebben, onze Pyreneeër, zit ik (bijna) nooit meer te lang achter mijn beeldscherm. Dagelijkse wandelingen met haar houden mijn blik fris. De ‘workdogbalance’ is prima.
 
De voedings- en gezondheidsexpert wist me toch te overtuigen. Met tegenzin heb ik haar tip de afgelopen weken opgevolgd. Na het lunchen, blijf ik voortaan even rustig zitten. Inmiddels kan ik zeggen dat zo’n powernap goed bevalt. Zo goed, dat ik van 24 december tot en met 4 januari kies voor een uitgebreidere variant, een ‘winterslaap’. Ik ben die weken offline om vanaf 7 januari 2019 weer uitgerust nieuwe verfrissende teksten te kunnen schrijven in opdracht.
 
Ik wens je een fijne decembermaand en alle goeds voor het nieuwe jaar. 
 
Hennie
 

overpeinzing

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl