'Als ge maar leut het'

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren
Dat zeggen ze hier in Brabant. Na bijna dertig jaar in Brabant zeg ik zoiets steeds vaker zelf. Hoewel het uit mijn mond niet natuurlijk klinkt. Mijn Rotterdamse tongval is er nog op de achtergrond. 
 
18 jaar tekstschrijfster
Leut hebben, plezier hebben, is voor mij sterk verbonden met mijn bestaan als tekstschrijfster. In 2019 werk ik achttien jaar zelfstandig. Nog steeds met veel plezier, met heel veel leut. Anderen ondersteunen met het schrijven van lekker leesbare teksten, dát geeft mij veel voldoening.
 
‘Wat schrijf je dan zoal?’ is een regelmatig terugkerende vraag. Daarom een impressie van wat ik in de eerste weken van 2019 schreef in opdracht: 
• Teksten voor een jaarverslag waarvoor ik tientallen mensen interviewde.
• Prikkelende teksten voor een maatwerk kaart in samenwerking met een vormgever.
• Referentieteksten op basis van persoonlijke interviews in opdracht van een accountskantoor.
• Een vacaturetekst op basis van een interview met de huidige medewerker bij een technisch bedrijf.
• Een webtekst voor een basisschool in opdracht van een creatieve studio. 
• En een tekst voor een persoonlijk cadeauboek op basis van een drie uur durende briefing. 
 
Zo blijft de leut in het schrijven
De variatie in opdrachten zorgt dat de leut in het schrijven blijft. Zeker als ik zorg voor een goede balans tussen in- en ontspanning. Daarom wissel ik het schrijven af met dagelijkse wandelingen met onze Pyrenese berghond Ventoux, wekelijkse fitnessrondjes in de sportschool Hart for Her en afspraakluwe periodes. Binnenkort is er weer één. In de carnavalsweek (week 4 tot en met 8 maart) ben ik vrij en geef ik het begrip ‘leut’ andere lading. 
 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .