Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Schrijven in opdracht gaat voor eigen blogs

Druk met de teksten voor anderen, kom ik weinig toe aan het schrijven van eigen blogs. Maar al te blij met al het leuke schrijfwerk in opdracht, hoor je mij niet klagen. Schrijven in opdracht gaat voor mijn eigen blogs! 

De afgelopen maanden schreef ik onder andere meerdere artikelen voor OVAL (OVAL bundelt de krachten van dienstverleners die actief zijn op het terrein van vitaliteit, activering en loopbaan). Ook het schrijfwerk voor de inspiratiepagina op de website van WeAreHR! liep door. Het thema mens & arbeid blijft als een rode draad door mijn tekstschrijversbestaan lopen. En ook al is het lang geleden dat ik de gelijknamige Akademie Mens-Arbeid in Tilburg volgde, ik heb er in mijn werk nog altijd profijt van. Zeker ook bij het herschrijven van vacatureteksten (kijk maar even op de Werken bij Balemans website). Daarvoor kwam het goed van pas dat ik mijn kennis daarover onlangs opfriste tijdens een workshop van Tekstnet, beroepsvereniging van tekstschrijvers, gegeven door Tavita van Galen (gespecialiseerd in verzuim, arbeidscommunicatie en HR).

Kortom, genoeg te doen. 

 

 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl