Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

De schrijfwinkel blijft open!

De aanvragen voor het schrijven van zomermailings druppelen binnen. Voor de meeste andere zzp’ers en bedrijven is intussen namelijk wel duidelijk hoe ze hun zomer(vakantie) gaan invullen. Bij mij staat er thuis eerst iets anders op stapel…de verbouwing van onze keuken. Zoals een oude uitspraak luidt: tijdens de verbouwing blijft de (schrijf)winkel ‘gewoon’ open. Gewoon tussen aanhalingstekens.

We combineren de verbouwing van de keuken namelijk met het laten schuren van de parketvloer over de gehele benedenverdieping. Mijn werkruimte is daar onderdeel van. Simpelweg komt dat op het volgende neer: alles moet leeg!

22 jaar schrijfwerk

De afgelopen weken ordende ik om die reden mijn archief. Daar nam ik alle tijd voor. Zo kon ik tussen de bedrijven door mijmeren over de schrijfopdrachten die de afgelopen 22 jaar de revue passeerden. De dozen met daarin materialen die ik wil bewaren, stapelen zich intussen op (de Gamma vaart er wel bij).

Vaste schrijfwerkplek

Inmiddels heeft manlief mijn schrijfwerkplek tijdelijk naar een andere ruimte in huis verplaatst. Terwijl andere tekstschrijvers hun laptop overal mee naar toe slepen, ben ik altijd blijven kiezen voor een vaste werkplek. Bewust, simpelweg omdat die werkwijze het beste past bij hoe ik in elkaar steek. Op deze manier presteer ik het beste.

Vanuit mijn tijdelijke nieuwe werkplek in huis hoop ik de komende weken door te kunnen werken. Dit terwijl de medewerkers en onderaannemers van Bouwbedrijf Balemans dan ook in huis bezig zijn. Dat juist zij het voorbereidend werk voor de plaatsing van onze keuken gaan doen, geeft mij vertrouwen in het verbouwingsproces. Ik was namelijk al heel wat keren voor deze aannemer op pad om de ervaringen van hun klanten vast te leggen. En altijd liep het goed af! Mijn voornemen voor de komende tijd is dan ook om – met het doel voor ogen - te genieten van het proces. Daarna zien we verder.

Fijne zomer!

overpeinzing, ontwikkeling

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl