Plezier

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Na tien jaar schrijven in opdracht heb ik mezelf een cadeau gegeven: tijd! Tijd voor eigen schrijfwerk. Ik heb dat wel vaker bedacht, maar nog (te) weinig gedaan. Grote stimulans om het niet bij plannen alleen te laten, is de workshop autobiografisch schrijven via Writerskitchen in Breda.

 

De cursus vindt plaats bij Latte´s and Literature (Nieuwstraat, Breda) en wordt gegeven door Kathy Mathijs, docent creatief schrijven en literair journalist. Bij Latte´s and Literature wordt (volgens onderzoek!) de lekkerste koffie van Breda geserveerd. Dat de koffie inderdaad lekker is, kan ik beamen. Meer nog dan de koffie, is het de sfeer bij Latte´s and Literature die me aanspreekt. Een knusse ruimte, gevuld met boeken, een leren bank om lekker lui in weg te zakken, tafeltjes om geconcentreerd aan te werken; de ideale omgeving om nieuwe schrijfinspiratie op te doen.

Na slechts een dagdeel durf ik te stellen dat deze workshop geweldig stimuleert om het plezier in schrijven niet alleen beroepsmatig te ervaren, maar ook privé. Plezier hebben in dat wat je doet; heerlijk om te ervaren. Daarom wens ik jou hetzelfde toe voor vandaag: heb plezier!

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .