Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Onderzocht: zzp´er is optimistisch over toekomst

Concentratie vind ik een van de belangrijkste randvoorwaarden om lekker en goed te kunnen werken. Als ik midden in een tekstproductie zit, word ik liever niet gestoord. Daarom onderneem ik keer op keer pogingen om goed in het bel-me-niet register te staan. Dit register ten spijt, gaat het soms toch mis. Dat beschouw ik dan als oefening in het beleefd ´nee, dank u wel´ zeggen tegen de beller die in de meeste gevallen iets wil verkopen, waar ik geen behoefte aan heb.Voor onderzoeksbureau Panteia/EIM maak ik een uitzondering. Zij willen niets verkopen, maar doen onderzoek in opdracht van de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Als deelnemer aan een zzp-panel word ik zo´n twee keer per jaar door dit onderzoeksbureau bevraagd over actuele ontwikkelingen die zzp´ers doormaken.Ik zie dit niet als verstoring van mijn concentratie maar als een gratis reflectiemoment tussen de bedrijven door. Eind vorig jaar deed ik mee aan een onderzoek naar de ondernemende houding van zzp´ers. De resultaten zijn net bekend. Het volledige rapport is vanaf 14 juni 2012 te vinden op de kennissite http://www.ondernemerschap.nl/.

Als onderzoeksdeelnemer kreeg ik al een samenvatting van het rapport toegestuurd. En wat blijkt, zzp´ers scoren bovengemiddeld op de schaal voor Ondernemende Houding, die drie aspecten omvat: innovativiteit, risicobereidheid en proactiviteit. Nog interessanter vind ik de uitkomst dat driekwart van de zzp´ers optimistisch is over zijn toekomst en gelooft in zelfcontrole over zijn leven.

Hoewel ´dé zzp´er´ in mijn ogen niet bestaat, herken ik de optimistische kijk en de zelfcontrole. Zou dit optimisme helpen als Nederland vanavond tegen Duitsland speelt op het EK?

overpeinzing, ondernemen, zzp

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl