Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

En dan nog iets

Gisteren schreef ik over wat schrijven voor mij betekent. Een dag later vind ik dat de door mij gekozen formulering ´de werkelijk naar mijn hand zetten´ nogal dwingend klinkt. Precies om deze reden laat ik teksten die ik in opdracht schrijf, altijd een nacht rijpen om er de volgende ochtend met een frisse blik naar te kijken. Die stap had ik nu overgeslagen. Niet slim. Bij deze de herkansing."Schrijven betekent voor mij het mooier maken van de werkelijkheid
met zorgvuldig gekozen woorden."

Het is de continue uitdaging om exact te formuleren wat ik bedoel, waarbij ik al schrijvend mijn gedachten structureer. Twee vliegen in een klap! Schrijven betekent eerst de tijd nemen om na te denken voordat je iets zegt. Je bent voortdurend aan het heroverwegen en herformuleren. En daarom wordt schrijven nooit saai. Schrijven is de kurk van mijn bestaan. Mijn vak en m´n passie.

PS En dan nog iets....
Net als theatermaker/columnist Paulien Cornelisse, die ik vorige week ontmoette bij de workshopdag van tekstnet, vind ik taal gewoon leuk! Schrijven is voor mij dus gewoon dat ik mag doen wat ik leuk vind; wat een rijkdom.

omslag endannogiets

overpeinzing, communiceren

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl