Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Lancering bvO, blad voor ondernemers

Zit nog na te stuiteren van de lancering van bvO, blad voor Ondernemers. Dit magazine over actief zakendoen is een uitgave van ME@D Media in samenwerking met NAC Breda. Oud-NAC speler Danny Schrijvers ontving het eerste exemplaar in Hotel Princeville. Hij was een van de mensen die ik voor dit nummer interviewde over zijn carrière na NAC. Praten over mensen en hun werk, over de loopbaankeuzes die zij maken, is door mijn achtergrond als beroepskeuze-adviseur echt mijn ding. Dat maakte het interview met hem voor mij extra bijzonder.Minstens net zo boeiend waren de gesprekken met Corine Verbeek-Klaassen van BnP Accountancy & Advies die ik sprak over het onderwerp netwerken en met Guido van Liefland, hoofd promotie & acquisitie bij REWIN West-Brabant, over investeren in West-Brabant. Met even veel plezier maakte ik een reportage over de zakelijke betekenis van het Avondje NAC. En ja, het schrijven van bedrijfsprofielen; ook dat vind ik een uitdaging. Ik mocht het voor dit magazine allemaal! Daarom besef ik door de lancering van bvO dat ik nog altijd gelukkig ben met de keuze die ik tien jaar geleden maakte: beroepsmatig gaan doen waar mijn hart ligt. Schrijven! En door teksten mensen met elkaar verbinden.

Na vanavond weet ik ook dat de naam van het nieuwe magazine goed is gekozen. Dat kwam door een verspreking van een van de andere gasten. Trots sprak hij over zijn bvO. Hij bedoelde natuurlijk zijn bv.

overpeinzing, ondernemen, NAC Breda

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl