Indrukwekkend stemgeluid op Breda Jazz Festival

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren
Je hebt stemmen, mooie stemmen én stemmen die ervoor zorgen dat je armharen recht overeind gaan staan, je ogen vochtig worden en je keel droog wordt. Zo´n stem hoorde ik vandaag tijdens het Breda Jazz Festival, en wel bij het concert dat Jan Learbuch Orchestra verzorgde in Publieke Werken. Vocalist Baer Traa was daar te gast als solist.
 
Baer Traa neemt je zingend mee in het verhaal van het lied. Hij doet dat op zo´n innemende en natuurlijke manier dat je vergeet waar je bent, hoe laat het is en wat verder nog op het programma staat. Zo´n stemgeluid waar je liever geen afscheid van neemt en waardoor je ook na afloop van het optreden nog even voor het podium blijft dralen.
 
Overigens won Baer Traa (1990) in 2011 het Nederlandse Jazz Vocalisten Concours. Door de vakjury werd hij omschreven als een ruwe diamant met een natuurlijke wijze van zingen. Daarnaast won hij de publieksprijs.

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .