Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Ikigai

Op de magische datum 02-02-2020 tikte ik de 50 aan. Alsof ik op deze palindroomdatum – of je hem nu van voor naar achter leest of andersom, er staat hetzelfde – op mijn plaats ben gevallen, zo voelt het. Maar wie weet, zijn er dingen die mijn leven nóg gezonder en gelukkiger maken. Daarom vroeg ik aan mijn familie om me te verrassen met een boek rondom dat thema. 
Ikigai is één van de boeken die ik kreeg. Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven van Francesc Miralles en Héctor García. Binnen een week las ik het uit. Een aanrader dus. 
 
Nog lang en gelukkig
Eén van de geheimen voor een lang en gelukkig leven is het hebben van een ikigai, een reden van bestaan. De reden waarom je ’s morgens opstaat, je passie, je zin van het leven. “Een duidelijk igigai zorgt voor tevredenheid, geluk en betekenis in het leven.” 
Ik ben verheugd om te lezen dat één van de tien ‘ikigai-voorschriften’ is om actief te blijven en nooit met pensioen te gaan. “Wie stopt met de dingen die hij goed kan en graag doet, raakt de zin van het leven kwijt.” 
Gelukkig was ik al van plan om bedrijven en communicatieteams nog lang te blijven ondersteunen met hun schriftelijke communicatie. Grotere tekstproducties zoals jaarverslagen of nieuwsbrieven wissel ik graag af met kortlopende opdrachten zoals het schrijven van klantverhalen.
 
Jubileumboek voor 50-jarig bedrijf
Voor 2020 staat op mijn verlanglijst om een jubileumboek of jubileummagazine te schrijven in opdracht van een bedrijf dat net als ik 50 is geworden of binnenkort wordt. De eerste bedrijven, opgericht in 1970, heb ik (koud) benaderd. Daar moest ik wel een drempel voor over hoor. Gelukkig werden het warme telefoongesprekken. Binnenkort volgt zelfs een persoonlijke afspraak. Wie weet wat daaruit voortkomt. 
 
Mijn ikigai
Schrijven in opdracht, dat doe ik het liefste, dáár kom ik mijn bed voor uit, dat is mijn igikai. Met carnaval leg ik de pen echter even neer. Dan leef ik voluit volgens twee andere ikigai-voorschriften: lach en leef in het nu. 
 

tekstschrijven, jubileumboek

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl