Hartverwarmend ijsje

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Je moet van het moment genieten! Het ook echt doen, is best een kunst. Een die ik wel dagelijks probeer te beoefenen. Zo ook, afgelopen maandag.Met zoonlief, direct uit school, naar een van de Bredase ijszaken, met echt Italiaans ijs. De rij staat tot buiten. Toch nemen sommige mensen alle tijd om de lekkerste smaak voor dat moment uit te kiezen. Ook de oudere dame, die maar blijft twijfelen over haar keuze. Ze kijkt nog eens goed op de prijslijst. Dan is ze eruit.

Bij het afrekenen, blijkt het ijsje toch te duur. In de overvolle winkel zegt zij zacht dat ze onvoldoende geld bij zich heeft. De studente achter de toonbank, bloost. Hoe moet ze dit oplossen? In de zaak is het muisstil. De oudere dame kleurt rood, laat haar ijsje in het rekje staan en wil weglopen. Dan tumult. Drie klanten roepen tegelijk: mevrouw, ik betaal het wel voor u. De toegesnelde eigenaar van de zaak lost het anders op: hij ziet het bedrag door de vingers. Even later zie ik haar op het terras genieten van het ijsje: een hartverwarmend exemplaar.

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .