Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Golf van woorden

Bijna elf jaar geleden ontstond het beeld dat ik graag aan mijn tekstactiviteiten wilde verbinden: een heldere blauwe golf. Deze golf als metafoor voor de woordenstroom die nooit opdroogt. Een golf met een knipoog naar de zee; in mijn gedachten altijd een rustgevende inspiratiebron.Elf jaar later is dit beeld, deze golf, nog altijd actueel: de woorden blijven vloeien, met als dieperliggend doel om mensen en organisaties met elkaar te verbinden!

Het kan geen toeval zijn dat ik recent in contact kwam met iemand die ook bezig is met het thema verbinding. En daaraan eveneens het universele beeld van een golf heeft gekoppeld. Beeldend kunstenaar Lenneke te Kiefte is iniatiefnemer van WEEFS, een interactief kunstproject waarin mensen samenwerken (= samen breien) aan een kunstwerk: de WEEFS, golf van verbinding.

Ik voel me verbonden met WEEFS. En dus brei ik mee (zoals afgelopen zondag in Electron) én sponsor het project met woorden.

Soms lijkt alles te kloppen. Dan verbindt de golf van woorden zich met de golf van blijdschap.

overpeinzing

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl