Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Gezocht: een bedrijf uit 1970 (dat in 2020 dus 50 jaar bestaat)

Je moet oppassen met wat je wenst, wordt gezegd. Want wat je wenst, komt uit. Dat vraagt om een goede en specifieke formulering. Nu ik op 02-02-2020 50 hoop te worden, heb ik een specifieke schrijfwens. In dit blog vertel ik er meer over én vraag ik jou om met mij mee te denken. 
 
Schrijven in opdracht
In 2020 werk ik 19 jaar zelfstandig als tekstschrijfster. Ik haal dagelijks veel voldoening uit het schrijven van teksten in opdracht. Van blog tot boek en alles wat daar tussen zit. De ene keer zet ik mijn tanden in het redigeren van pittige aanbestedingsteksten, de andere keer buig ik me over het luchtig en subtiel verwoorden van een ondernemers- of loopbaanverhaal. Juist die afwisseling houdt mijn hoofd fris (de voorwaarde voor verfrissende teksten). 
Vanwege mijn brede oorspronkelijke opleidingsachtergrond – ik ben opgeleid als beroepskeuzeadviseur – werk ik graag voor verschillende branches. De rode draad is ‘mensen en hun werk’.  Met het schrijven van teksten in opdracht ga ik graag verder. Ik ben nog lang niet uitgeschreven. En juist daarom zoek ik voor mijn jubileumjaar, naast de bestaande schrijfklussen, een speciale schrijfopdracht waarin het getal 50 een hoofdrol speelt.
 
Gezocht: bedrijf met oprichtingsjaar 1970 
Dit is mijn specifieke wens: Ik zoek een bedrijf in West-Brabant* (Breda is helemaal geweldig) of uit Rotterdam* (mijn geboortestad) dat net als ik stamt uit 1970 en dus in 2020 50 jaar bestaat. Met dat bedrijf werk ik graag samen aan een jubileumboek over de bedrijfsontwikkeling in 50 jaar. 
Jubileumboek over ‘mens en arbeid’
Een jubileumboek is een prachtig cadeau voor medewerkers en een uniek relatiegeschenk voor klanten en samenwerkingspartners. In de waan van alle dag biedt een jubileumboek, met een hoofdrol voor ‘mens en arbeid’, de mogelijkheid om stil te staan, een ogenblik achterom te kijken en met kennis van de bedrijfswortels verder te gaan. Mogelijke onderwerpen zijn: Wie is het bedrijf begonnen? Waarmee? Hoe zijn de werkzaamheden in die 50 jaar veranderd? Wat betekent dat voor de medewerkers in het bedrijf? Hoe hebben zij zich ontwikkeld? Wat zijn de ideeën voor de nabije toekomst?
 
Ervaring met jubileumboeken
Wat heb ik een bedrijf dat net als ik is geboren in 1970 nog meer te bieden dan een halve eeuw levenservaring?
 
- bijna 20 jaar ervaring met tekstschrijven
- inclusief ervaring met het schrijven van jubileumuitgaves 
• jubileumboek bij de 40ste editie Breda Jazz Festival (2010, in opdracht van festivalbestuur, uitgegeven door Trichis Publishing)
• jubileumboek 100 jaar Groeien Hoppenbrouwers Techniek 1918-2018
• jubileumboek 35 jaar Van Loon, naar een toekomst met Hoppenbrouwers Techniek
• jubileumboek 25 jaar Echt WEL (volgens Mooi Vastgelegd formule)
• jubileumboek 10 jaar Katholiek Primair Onderwijs Roosendaal (in opdracht van Zento)
• jubileummagazine 25 jaar SBM (in samenwerking met Not Just Ideas)
• bewaarmagazine PI Tilburg Proef en Herinner 1994-2016 (volgens Mooi Vastgelegd formule, in opdracht van Zento)
• jubileumboek Shopex Group 100 jaar gebundelde ervaring (in opdracht van mo’media)
 
- een luisterend oor (want goed schrijven begint met aandachtig luisteren)
- de discipline om gemaakte afspraken na te komen en elke deadline te halen
- de Mooi Vastgelegd formule voor het maken van een complete productie inclusief vormgeving en fotografie
 
2020 wordt een onvergetelijk jubileumjaar
Vieren jij en je bedrijf in 2020 het vijftigjarig** bestaan? Lijkt het je leuk om een jubileumboek te maken over je bedrijf en wil je daar budget voor vrijmaken? Ik maak graag een afspraak met je. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-238 76 798. Als we het eens worden over het mooi vastleggen van een halve eeuw in boekvorm, dan maken we samen van 2020 een onvergetelijk jaar. 
 
*Ken jij een bedrijf uit 1970 dat graag een jubileumboek wil maken over het vijftigjarig bestaan? Maar komt dat bedrijf niet uit West-Brabant of uit Rotterdam? Neem dan toch contact met mij op.
** Viert jouw bedrijf in 2020 geen vijftigjarig jubileum maar een jubileum rond een ander magisch getal? Neem ook dan gerust contact met mij op. 
 
 
 

jubileum, tekstschrijven, jubileumboek

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl