Gelukkig zijn we nog gezond

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

De zin die ik in de afgelopen weken het meeste hoorde: “Gelukkig zijn we nog gezond.” Met wie ik ook sprak, deze uitspraak kwam voorbij. De ene keer uit de mond van een familielid of vriendin, de andere keer in gesprek met een opdrachtgever. Ook ik sprak als tekstschrijver deze zin al heel wat keren uit. Ik snap wel waarom.

De woorden relativeren en stemmen mild. Precies waar we allemaal, nou ja in ieder geval de mensen in mijn netwerk, behoefte aan hebben. “En ik ben dankbaar voor mijn werk” voegde ik daar meestal aan toe. 
 

Tekstschrijver in coronatijd

Mijn schrijfopdrachten liepen de afgelopen weken goed door. Met alle gemak zetten mijn opdrachtgevers interviews op locatie om naar een variant op afstand: telefonisch of beeldbellen. Dat laatste schoof ik trouwens al jaren voor mij uit. Nu moest ik wel! En wat blijkt, het valt reuze mee. Net als al die andere dingen waar je tegenop ziet voordat je ze hebt gedaan. Mazzel was dat mijn beroepsvereniging tekstnet razendsnel een online training in beeldbellen organiseerde voor de leden. Zo heb ik de afgelopen weken, gedwongen door de omstandigheden, mijn grenzen opgerekt. Een virtuele toost, overleggen via Teams, een training via Zoom; het kwam allemaal voorbij. En het geeft me energie. 
 

Focus op tekstschrijven

In de afgelopen ‘coronaweken’ realiseerde ik me dat ik eigenlijk al gewend was aan het werken in een soort van quarantaine. Ik zet mijn telefoon namelijk al jaren regelmatig op stil (geaccepteerd door mijn klanten, verfoeid door man- en zoonlief) om zo geconcentreerd bedrijven met hun communicatie te kunnen helpen. Mijn binnenkomende mail check ik niet elke minuut maar met tussenpozen. In de afgelopen coronaweken deed ik dat precies zo. 
Zo is het de afgelopen weken gelukt te focussen op dat wat ik het liefste doe: tekstschrijven. De afgelopen jaren dacht ik als tekstschrijfster weleens na over een specialisatie. Ik bleef echter trouw aan de afwisseling waar ik zo van houd: van het schrijven van een ultrakorte mailing en het meewerken aan de interne communicatie tot samenstellen van een jubileumboek. In deze coronatijd bof ik dat mijn werk bestaat uit vele kleine en soms grote dingen voor verschillende klanten. Zelfs nu in de meivakantie ben ik, tegen mijn gewoonte in, aan het werk. De reis die ik man- en zoonlief boekte, werd om begrijpelijke redenen geannuleerd. Maar goed, gelukkig zijn we nog gezond! Zo’n vakantie komt wel weer. Zo lang het mij gegund is, schrijf en herschrijf ik in opdracht. Thuis!
 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .