Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Eindelijk, een herenhuis!

Als het bij mij als middelbare scholier (lang geleden!) niet ging zoals ik wilde, stapte ik op mijn fiets. Woest trappend langs de Maas kreeg ik vanzelf weer goede zin. Op de terugweg fietste ik - weer rustig en bedaard - steevast door Oud-Kralingen. Vooral om me te vergapen aan mooie herenhuizen. Ik probeerde een glimp op te vangen van de droomwereld binnen.Als ik bij thuiskomst hierover enthousiast rapporteerde aan mijn ouders, was hun reactie meestal: ´Kind, je weet niet wat zich binnen de muren afspeelt.´ Daar zat wat in, vond ik, wat mij voor even weer tevreden stelde met mijn eigen vierkante metertje. Mijmeren over het wonen in zo´n prachtig gebouw; dat bleef ik natuurlijk wel doen.

Nu, ruim twee decennia later, flitst dit door mijn hoofd als ik op de stoep sta van het herenhuis waar mijn vader sinds kort verblijft. Tijdelijk, dat wel. Dit prachtige herenhuis is een hospice, een huis voor stervenden. M´n ouders hadden gelijk: een prachtige buitenkant zegt weinig over wat zich binnen afspeelt.

overpeinzing

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl