Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Deadline

Wonderlijk, hoe de volle betekenis van een woord helder wordt als omstandigheden veranderen. Deadline is er zo een.Een deadline was voor mij altijd de afgesproken uiterste datum waarop ik een tekst aanlever bij een opdrachtgever. Een datum die ik graag haal. Meestal lukt dat ook. Als het onverhoopt anders loopt, is het niet halen ervan weliswaar vervelend maar geen ramp.

Wat een werkelijke deadline is, werd mij helder toen ik met het samenstellen van een bundel bezig was, met daarin gedichten van mijn vader. Zelden heb ik zo´n haast gevoeld om een project tijdig af te ronden. Niet alleen omdat het Kerstgedichten waren, die voor Kerst moesten verschijnen. Nee, het was het oprechte verlangen dat mijn vader zelf het eindresultaat nog in handen zou kunnen houden en daar trots op zou kunnen zijn.

Zelden ben ik zo blij geweest met het behalen van een deadline.

overpeinzing

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl