Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

´Clubje´ tekstschrijvers

Waar gebeurd. Maandagochtend. Een onbekend nummer op het display van mijn mobiele telefoon. Wie oh wie belt mij zo vroeg uit een ander deel van het land? Nieuwsgierig neem ik op.Verbaasd, als het een collega van tekstnet blijkt te zijn, de beroepsvereniging van tektschrijvers waar ik al jaren lid van ben.Deze schrijfcollega uit de regio Utrecht zoekt een tekstschrijver in de buurt van Breda, voor een mogelijke opdracht in Brabant. Los van de uitkomst, ben ik blij dat ze aan mij denkt.

Dezelfde dag ontvang ik een twitterbericht van een collega, met wie ik in dezelfde tekstnet-intervisiegroep zit. Dit om mij te feliciteren met een hele leuke onverwachte redactieklus. Attent!

Later op de dag nodigt een columnist uit Oost-Nederland, die ik ken via tekstnet, mij uit om aanwezig te zijn bij zijn boekpresentatie. Gezien het tijdstip en de reisafstand bedank ik vriendelijk, maar ik vind het wél leuk dat hij aan mij heeft gedacht.

Vandaag besef  ik weer waarom ik tekstnet zo´n prettige beroepsvereniging vind: de leden gunnen elkaar echt iets. En daarom is het een ´club´ waar ik al jaren graag bij hoor. Wat heel wat wil zeggen, want eigenlijk houd ik niet zo van ´clubjes´.


overpeinzing, zzp, tekstnet

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl