Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

100 jaar NAC Breda

NAC Breda bestaat vandaag, 19 september 2012, exact honderd jaar. Honderd jaar! En iedereen mag het weten. In Breda en ver daarbuiten.


**
Wie het toch is ontgaan, zal zich verdwaasd afvragen waarom op dit tijdstip vuurwerk wordt afgestoken.
**
Manlief is erbij, op deze historische dag. Vanzelfsprekend. Het is zijn cluppie. Al zijn leven lang. Vroeger al, samen met zijn broers naar iedere thuiswedstrijd, op de fiets van Kaatsheuvel naar Breda. ´Ja´ zeggen tegen hem, betekende NAC erbij cadeau krijgen. Inderdaad, cadeau. Want een cadeautje vind ik het om steeds opnieuw te merken hoe deze club mensen in beweging brengt, in voor- en tegenspoed.
**
Inmiddels is het niet meer alleen zíjn club, maar ook mijn club; onze club. NAC fungeert bij ons als cement in voor- en tegenspoed. En ja, een tikkie trots ben ik ook dat ik al een decennium regelmatig voor deze club mag schrijven. Uiteraard geen wedstrijdverslagen (daarvoor is mijn voetbalkennis nog altijd ontoereikend), maar verhalen over bedrijven die nauw met NAC verwant zijn.
**
Met een dikke jas aan, een geelzwarte das om mijn nek, sta ik op balkon en hoor het vuurwerk in de verte. Het lijkt me onmogelijk om op deze afstand de kruitdampen te ruiken, toch verbeeld ik me dat het zo is.
Ik nip van een glas warme port, dat ik speciaal voor deze gelegenheid heb ingeschonken. Ik proost op een club die ervoor staat dat je nooit moet ophouden, maar altijd door moet gaan.

NAC Breda

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl 

 

Informatie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. 06 – 238 76 798
KvK Breda 20101909

Alle rechten voorbehouden © Hennie van de Kar 2001 - 
Huisstijlelementen: Not Just Ideas. Fotografie: Timo Reisiger fotografie, Frans Strous fotografie. Website ontwerp en realisatie: Webcase BV