Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Binnengluren bij de boekhandel

Als ik fluitend terug fiets naar huis, na de zondagmiddagwedstrijd NAC-RKC, kan ik niet nalaten een kleine omweg te maken. Ad Goos van de Vrije Boekhandel heeft namelijk een etalageplaats beloofd voor mijn bundel Bezig Breda, Binnengluren in ´t brein van een Bredase zzp'er. Ik ben nieuwsgierig of dat al gelukt is. Verwachtingsvol fiets ik naar het markante pand op de hoek van de Veemarktstraat. De straat is verlaten rond dit tijdstip. Dat komt goed uit. Dan kan ik ongestoord de grote etalage bestuderen. Met mijn neus nog net niet tegen het raam, word ik langzaam rood. Daar ligt mijn bundel, naast de boeken van Arnon Grunberg en Tommy Wieringa. Ik ben vereerd!Minstens net zo blij ben ik met de waardige plaats die Vives voor de bundel heeft bedacht, namelijk naast Marten Toonder. Selexyz Gianotten spreidt de kansen door Bezig Breda zowel weg te leggen op de regiotafel als naast het nieuwste boek van Karen Romme, Ondernemersseks. Voor dat boek (met bewerkte columns voor het Financieele Dagblad en 33 doordenkertjes) mocht ik de eindredactie doen. Ondernemersseks en Bezig Breda als leuk setje!

Welke plek Van Kemenade & Hollaers heeft bedacht, moet ik nog onderzoeken. Ik ben ieder geval blij met de spontane reactie van deze vier Bredase boekhandels om de columnbundel op te nemen in hun assortiment. Online bestellen blijft natuurlijk mogelijk: www.bredavandaag.nl/onlinebestellen. Je betaalt dan iets meer dan de tien euro in de winkel, maar krijgt het netjes thuisbezorgd. Als je wilt, nog gesigneerd ook!

Bezig Breda

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl