Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Beter fouten leren maken

'Goede schrijvers zijn ook lezers' is de overtuiging van docente creatief schrijven Kathy Mathys van Writerskitchen.Om haar mening kracht bij te zetten, geeft zij haar cursisten bij iedere cursus een recent verschenen boek cadeau. Aangezien ik inmiddels meerdere cursussen bij haar heb gevolgd, groeit mijn boekenvoorraad aardig.De afgelopen weken bestonden uit meer lezen dan schrijven. Heerlijk om op die manier in een andere wereld te vertoeven, de wereld van de schrijver. De heerlijkheid heeft ook een keerzijde, want bij ieder boek dat ik ter hand neem, zinkt mijn moed om zelf te schrijven. Wat heb ik toe te voegen aan hetgeen er al is ?

Toch wint de drang om te schrijven het van mijn moedeloosheid. Dat heeft te maken met een citaat van de Franse toneelschrijver Samuel Beckett. Het is opnieuw mijn schrijfdocente Kathy die ervoor zorgde dat ik deze tekst onder ogen kreeg.

'Try again.
Fail again.
Fail better.'

Beter fouten leren maken. Van fouten te leren, om vervolgens onbevangen verder te gaan.
Ik ben terug! Klaar om goed werk in opdracht af te leveren. En als het gaat om vrij werk, bereid om fouten te maken en daarvan te leren.

overpeinzing

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl