Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Het is te vroeg

Bij het opschrijven van deze vier woorden, dendert het nummer Duurt te lang van Davina Michelle mijn hoofd binnen. Het is te vroeg heeft hetzelfde ritme als het duurt te lang. Afgelopen jaar werkte ik met regelmaat, en vooral met hart en ziel, aan de redactie van een boek. Deze week concludeerde ik samen met de opdrachtgever dat het nog te vroeg is. Te vroeg voor een boek.
 
In achttien jaar tekstschrijverschap rondde ik meer dan tweeduizend schrijfopdrachten af met een concreet eindresultaat. Deze ene redactie-opdracht leidde tot nieuwe inzichten maar (nog) niet tot een boek. “Het heeft niets met jou te maken” stelde de opdrachtgever mij gerust. “Ik ben op de trein gestapt maar zélf tussentijds afgestapt. De inzichten zijn veranderd en er komen alleen maar nieuwe inzichten bij. En daarom is het nog te vroeg.” 
 
Als ik er met afstand naar kijk, is reflecteren in boekvorm terwijl het proces nog gaande is, misschien een onmogelijke opgave. Dat is achteraf. Zeer doet het wel. En leeg voelt het ook. Tegelijkertijd ben ik dankbaar voor de wijsheid die deze uitdaging mij bracht: niet forceren, los en laten. In dit geval accepteren dat het nog te vroeg is. Te vroeg voor een boek. 
 

overpeinzing, boek

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl