Als de eerste keer

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

‘Als de eerste keer’. Daarover ging een mail die ik onlangs ontving van collega Marjo Brenters. Naast het schrijven van levensverhalen, is zij zich gaan specialiseren in stembevrijding. Regelmatig volg ik haar workshops Zielsveel – zingen in hartje Breda.

Als de eerste keer. Haar woorden raakten me toen ik ze na mijn vrije zomer las. Zó herkenbaar. Toen ik na zes weken startte, voelde het als opnieuw beginnen. Onwennig. Het eerste interview na de vakantie ging gepaard met de nodige spanning vooraf. Ook al werk ik dit jaar vijftien jaar zelfstandig als tekstschrijfster, vanzelfsprekend wordt het nooit. En misschien is dat maar goed ook.

Juist omdat het voelde als de eerste keer, kon ik na de vakantie met frisse moed er tegenaan met tekstschrijven, redigeren en biografisch schrijven. Op dat laatste vlak ben ik direct ‘losgegaan’ met de interviews voor een persoonlijk cadeauboek en een bewaarmagazine voor de medewerkers van een organisatie die de deuren sluit. Ik schrijf en herschrijf; steeds weer als de eerste keer, met de frisse geest van een beginner.

Vanavond komen mijn ervaringen van de eerste werkweken ongetwijfeld samen in de workshop stembevrijding die het aangekondigde thema draagt steeds opnieuw beginnen.

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .