Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Voortvarend verder na de zomervakantie

Toen ik net zelfstandig werkte, vond ik vakanties een lastig iets. Ik durfde niet zo goed vrij te nemen en tegen mijn klanten te zeggen dat ze het even zonder mij zouden moeten doen. Met als gevolg dat ik noch echt vrij was, noch echt aan het werk. Sinds enkele jaren doe ik het anders. 

Ik communiceer het hele jaar helder dat ik tijdens de schoolvakanties (regio Zuid) geen afspraken maak. Dat geldt ook voor de lange schoolvakantie van zes weken in de zomer. Voor wie wil, regel ik achtervang. Een collega-tekstschrijver van tekstnet die graag buiten de schoolvakanties vrij is, neemt waar. Dank Karien Vissers

Ik lig niet zes weken in de hangmat. Eerst rond ik de lopende schrijfprojecten netjes af. Bovendien gebruik ik de tijd om te werken aan eigen projecten. Zo ben ik dit jaar bezig aan een boek(je) met als werktitel ‘Op eigen tekstschrijversbenen’, over vijftien jaar zelfstandig schrijverschap.

Wel herinner ik mijn zakelijke relaties iedere (langere) schoolvakantie opnieuw aan de afspraak die ik met mezelf maak. Daarvoor gebruik ik meestal de ouderwetse brief per post. Als ik mag afgaan op de positieve reacties die ik daarop krijg, waarderen mensen deze slakkenpost. ‘Op zijn Hennies’ zeggen sommigen.

Aangezien de lange afspraakluwe zomer zich bijna aandient, plaats ik deze zomerbrief nu ook op mijn blog. Ik wens je een fijne tijd en graag tot in september!

De zomerbrief van 2016

 

Voortvarend verder

Net als voorgaande jaren maak ik in de zomer (dit jaar vanaf 25 juli) een pas op de plaats. Om uit te rusten, vakantie te vieren, een open jeugd tennistoernooi mee te organiseren én te werken aan een eigen schrijfproject.

 

15 jaar tekstschrijver

In 2016 ben ik namelijk vijftien jaar actief als zelfstandig werkend tekstschrijver. Een mooie aanleiding voor een boek op maat, bestemd als persoonlijk relatiegeschenk.

Eerder dit jaar deed ik mezelf een nieuwe website (www.hennievandekar.nl) cadeau. Goed leesbaar vanaf mobiel of tablet, en met een duidelijk onderscheid tussen tekstschrijven, redigeren en biografisch schrijven.

 

Meer focus op biografische projecten

Hoewel ik niet zonder tekstschrijven en redigeren zou kunnen (veel te leuk!), verschuift mijn focus naar biografische projecten. Aanleiding is de opleiding die ik in 2015 voltooide aan de Schrijversacademie (familieverhalen en autobiografisch schrijven). De memoires van mijn moeder waren de kroon op het werk.

Mijn moeder kon haar boek nog overhandigen aan haar kinderen en kleinkinderen. Enkele weken daarna overleed zij, nu alweer bijna een jaar geleden. Ik mis haar nog elke dag, maar ga voortvarend verder. Dit heeft mede geleid tot mijn betrokkenheid bij Mooi Vastgelegd (www.mooivastgelegd.nl). Bedoeld voor bedrijven, ondernemers en organisaties die hun verhaal mooi willen vastleggen in boekvorm of film.

 

Fijne zomer!

Tot 25 juli ondersteun ik je graag bij het schrijven en herschrijven van teksten. Daarna weer vanaf 5 september. Bedankt voor het contact in het afgelopen half jaar.

Een fijne zomer!

Hennie van de Kar-Vervooren

communiceren, uitgeven in eigen beheer, zzp, tekstschrijven, brief

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl