Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

1 april waardig

Hoe geloofwaardig ben je in staat om een boodschap te brengen? Daar draait het om bij iedere vorm van communicatie.

De basisschool van mijn zoon is daar vandaag - 1 april - goed in geslaagd. Heel wat kinderen gingen vanochtend naar school met een stoel van thuis onder hun arm. De juf had namelijk verteld dat de bureaustoeltjes vandaag nieuwe beschermdoppen zouden krijgen, om slijtage aan de vloerbedekking te voorkomen. Als ouder kreeg ik hier een keurig schrijven over. Ik fronste even mijn wenkbrauwen, maar was daarna snel bereid om de boodschap voor waar aan te nemen.

En nu realiseer ik me: 1 april! Bij iedere tekst die ik vanaf vandaag schrijf, zal ik mezelf steeds afvragen: is deze tekst 1 april waardig? Pas als ik de vraag met ja kan beantwoorden, mag de boodschap de wijde wereld in.

communiceren

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl