Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Praten, luisteren, schrijven

Wat zeg je tegen elkaar als de tijd die je samen hebt nog maar kort is? Wat is relevant? Wat niet meer?Met de persoon tegenover mij, die mij zeer dierbaar is, kan ik waarschijnlijk nog maar weinig tijd samen doorbrengen in dit leven. Vandaag zit hij duidelijk op zijn praatstoel. Als ik daar een opmerking over maak, zegt hij: ´Dat heeft alles te maken met de ontvanger, die er blijk van geeft te willen luisteren.´

Ik ben zo blij als een klein kind met dit verborgen compliment, dat mijn visie onderstreept: ´Goed schrijven begint met aandachtig luisteren.´

communiceren

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl