Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Vertrouwen

Met vertrouwen 2013 in. Dat is wat ik je wens. 

Vertrouwen is ook het onderwerp van mijn column voor BredaVandaag.nl. De eerste in 2013. In 2012 schreef ik er maar liefst 51. Heerlijk om te doen. En daarom ga ik in 2013, met goedvinden van hoofdredacteur Wijnand Nijs, gewoon verder met het wekelijks schrijven van een column voor deze Bredase nieuwssite. 
Daarnaast blijf ik teksten in opdracht schrijven. Waarom? Omdat ik je met lekker leesbare teksten graag help. Dan kun jij doen waar jíj goed in bent en wat jij leuk vindt. Laat via www.hennievandekar.nl maar weten als je dat een goed idee vindt. 
 

Vertrouwen

(gepubliceerd op 2 januari 2013 op BredaVandaag.nl)
"Laverend tussen de nieuws-, muziek- en sportoverzichten van 2012, begeef ik me naar het nieuwe jaar. Op naar de eerste dinsdag van 2013.
Een nieuw jaar; als een onbeschreven bladzijde van een nog ongebruikte agenda. Zo één die is gevrijwaard van doorhalingen en onderstrepingen. Zo'n bladzijde waarvan je hoopt dat deze zo netjes zal blijven. IJdele hoop. Bij voorbaat weet je dat je erop kunt wachten tot dit perfecte plaatje ruw wordt verstoord door de realiteit.
Terwijl ik de leegte van de onbeschreven bladzijde blijf koesteren, neemt de drang om de ruimte te vullen met woorden toe. Strevend naar perfecte formuleringen, die de toon zullen zetten voor 2013, weegt ieder woord echter te zwaar. Dat maakt het schrijven van de eerste column voor 2013 tot een welhaast onmogelijke opgave (...)."

 

overpeinzing, Bezig Breda

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl