Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Update webteksten www.hennievandekar.nl

Ken je dat? Taken die je maar voor je uit blijft schuiven, omdat er altijd iets anders is met meer urgentie. Ik had het met mijn eigen webteksten.
 
Bij het schrijven van teksten in opdracht, haal ik de afgesproken deadlines. Altijd. Dat durf ik daar gerust aan toe te voegen. Maar met schrijfwerk dat mijn eigen doelen dient, is het droevig gesteld. Zo verdween dit blog de afgelopen maanden uit beeld. Ik had al mijn aandacht nodig voor:
 
  1. ·        leuke schrijfopdrachten (zoals een cadeauboek voor een terugtredende vennoot bij een accountantskantoor en de redactie van enkele boeken van particulieren);
  2. ·        mijn studie aan de Schrijversacademie (inmiddels ben ik gestart met de specialisatiefase van de studie Familieverhalen en (auto)biografisch schrijven);
  3. ·        een boek met de memoires van mijn moeder (tevens afstudeerproject Schrijversacademie);
  4. ·        het opvoeden van onze Pyreneese berghond Ventoux (naast het moederschap is de komst van deze pup de grootste verandering in mijn leven. Een die zorgt voor een gestructureerde dagindeling J).

 

 
 
 
Focus
Ook het updaten van mijn webteksten bleef liggen. Naast de legitieme oorzaken om het niet te doen, speelde er nog iets anders. Om mijn eigen teksten te kunnen actualiseren, had ik behoefte aan een hernieuwde focus. Waar sta ik en waar wil ik naar toe? Existentiële vragen, die ik de afgelopen maanden liefst omzeilde.
 
Al werkend, schrijvend, studerend en opvoedend, begeef ik me inmiddels dichter naar het antwoord. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn frisse blik (die ik op diverse manieren voed) wil blijven inzetten voor bedrijvige mensen en menselijke bedrijven. Via verfrissende teksten in begrijpelijke taal wil ik hen dichter bij elkaar brengen.
 
Met een heldere focus, blijkt het schrijven van nieuwe webteksten een fluitje van een cent. Op mijn site vind je daarom weer actuele teksten die kloppen bij hoe ik nu werk en leef. Dat is in mijn leven als zzp’er per definitie met elkaar verweven. Een responsive site met een geïntegreerd blog en nieuwe fotografie is de volgende stap, maar voorlopig levert mijn oude sitebesje nog trouwe dienst.

 

 

overpeinzing, communiceren, ondernemen, zzp, tekstschrijven, blog

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl