Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Hebbes! Getuigschrift Schrijversacademie

Vorig jaar gaf ik mezelf op de dag dat ik 13 jaar zelfstandig werkte (9 april 2014), een opleidingsboost cadeau. Ik verbond me voor ruim een jaar aan de Schrijversacademie om nog meer de schrijver te worden die ik wil zijn. Afgelopen zaterdag, 6 juni 2015, behaalde ik het getuigschrift van de opleiding Familieverhalen en (auto)biografieën schrijven
Samen met vier andere cursisten vloog ik uit, zoals docente Sieneke de Rooij het zo mooi verwoordde. 
 
Bijna net zo blij als met het getuigschrift, was ik met haar kaart. Voor al 'haar schrijfvogels' had zij een toepasselijke vogelkaart uitgekozen van Siegfried Woldhek. Ik kreeg de 'Vlaamse gaai' met deze persoonlijke tekst.
 
'De gaai is ook zo´n harde werker. Alsmaar voedsel verstoppen voor de koude winter. En goed georganiseerd: alles kunnen terug vinden! Slim, mooi, grappig. Een vogel voor jou.'
 
Ik zwaaide af met de belofte dat ik mezelf tijd blijf gunnen om naast het zakelijk tekstschrijven aandacht te hebben voor schrijfprojecten van onschatbare waarde, zoals het uitwerken van de memoires van mijn moeder. Mede door de bevlogen begeleiding van docent Sieneke de Rooij en de constructieve feedback van de medecursisten, nadert dit bijzondere project met mijn moeder zijn voltooiing! 
 

tekstschrijven, schrijversacademie, biografie

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl