Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Schakeldagen

Wie langer met mij als tekstschrijfster samenwerkt, weet dat ik rondom vakanties schakeldagen inbouw. Ook afgelopen zomervakantie was dat het geval. En altijd is er wel iemand die zegt: ‘schakeldagen… mooi woord, maar wat bedoel je precies?’

Heel ingewikkeld is het niet. Schakeldagen zijn dagen waarop ik de tijd neem om mijn werk af te bouwen of om juist weer op gang te komen. Net zo geleidelijk als de overgang van vloed naar eb, als de zee zich langzaam terugtrekt.

Door geleidelijkheid in te bouwen, zit ik sneller in een fijne flow waarin woorden weer overvloedig mogen stromen.

Mijn schakeltijd zit erop voor nu: ik ben terug, met een hernieuwde frisse blik om te focussen op het schrijven en herschrijven van verfrissende teksten in opdracht, voornamelijk over mens & werk.

zzp, tekstschrijfster

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl