Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Focus, focus, focus (ook in gebruik social-mediakanalen)

‘Prachtige uitzichten zorgen voor nieuwe inzichten’ schreef ik een tijdje terug op LinkedIn. Met daarbij een foto van de indrukwekkende Engelse Zuidkust. Het was daar dat ik besloot dat ik bij thuiskomst weer meer wilde focussen. Nou, ik besloot het niet, het inzicht ontstond. 

Focusplan

Thuis maakte ik een plannetje om de hernieuwde focus daadwerkelijk aan te brengen. Mijn agenda ziet er sindsdien kleurrijk uit, met een onderscheid tussen onder andere ‘interviewtijd’ en ‘uitwerktijd’. Deze strakkere structuur helpt me om mijn werktijd zo slim mogelijk in te delen. Als zzp’er ben ik daar toch echt zelf verantwoordelijk voor, wat ik overigens al 21 jaar een voorrecht vind. 
 

Duidelijke keuze in gebruik social-mediakanalen

Onderdeel van mijn focus is een duidelijke keuze in het gebruik van social-mediakanalen. Met Facebook had ik altijd al een haat-/liefdeverhouding. Een bedrijfspagina vond ik echter bijna tien jaar wel van belang, maar aan een persoonlijke pagina begon ik nooit. Ik besloot het account daarom volledig af te sluiten. Hoe fijn is het dan om een hulpbron te kunnen inschakelen in de persoon van Tanja Cavaljé van Vlinderss Support & Services.
 

Ode aan hulpbron Tanja Cavaljé Vlinderss Support & Services 

Tanja reageerde snel op mijn hulpvraag. Ze liet me weten wanneer ze haar weekplanning ging maken. Vervolgens mailde ze wanneer ze het opheffen van het account in orde zou kunnen maken. Ook gaf ze me vast wat tips over wat ik op dat moment zelf al zou kunnen doen, zoals het plaatsen van een afsluitend bericht op Facebook. Uit alles sprak haar enthousiasme om voor mij aan de slag te mogen. “Super leuk om je weer in mijn mailbox te mogen ontvangen” schreef ze.
 
In de week erop liet Tanja mij weten wanneer zij mijn opdracht had gepland in haar agenda. Op de dag zelf kreeg ik een mail van haar met daarin alle stappen die zij ging zetten om mijn account op te heffen. In dezelfde mail stond keurig op een rijtje wat zij daarvoor nog van mij nodig had. En terwijl Tanja voor mij aan het werk was, kon ik zelf focussen op de zaken waar ik goed in ben: het schrijven van verfrissende teksten!
 
Die dag liet Tanja mij tot slot weten dat de klus geklaard was, inclusief een stappenplan als ik me mocht bedenken. Dat laatste is zeker niet het geval. Voor het onderhouden van contact met mijn netwerk zet ik nu alleen nog LinkedIn in. Twitter bewaar ik voor sporadische berichtjes over mijn buurt Zandberg-West of onze Ventoux, onze Pyrenese berghond Ventoux. Dit alles met dank aan Tanja Calvaljé. Het is super fijn samenwerken met deze topper die uitblinkt in een gestructureerde aanpak. Over focus gesproken.   
 

overpeinzing, ondernemen

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl