Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Nog een nachtje slapen

'Is het fijne spanning of is het enge spanning?' vroeg iemand mij vandaag, toen ik vertelde een 'tikje' zenuwachtig te zijn voor de lancering van de columnbundel Bezig Breda, Binnengluren in ´t brein van een Bredase zzp'er.'Enthousiasme is sterker dan zenuwen' twitterde een tekstschrijfcollega om mij gerust te stellen.

'Kiezen op elkaar' ontving ik vanochtend als nuchter commentaar in de badkamer.

'Je hoeft er niet op te promoveren'  houdt mijn zus mij regelmatig voor, en ook nu weer.

Hoe je spanning ervaart, is persoonlijk. Hoe je ermee omgaat ook. Ik ben er nog niet uit wat het beste werkt.

Wat mij betreft, mag het 31 oktober zijn. De dag waarop het project, waar ik de afgelopen maanden met ziel en zaligheid aan heb gewerkt, de wereld in wordt geslingerd . Dat wil zeggen, de dag waarop tijdens een boekpresentatie in samenwerking met BredaVandaag.nl, de eerste bundel officieel wordt overhandigd aan de Bredase wethouder die over werken en ondernemen gaat, Cees Meeuwis. Nog een nachtje slapen. Laat ik dat nu maar gewoon gaan doen.

overpeinzing, zzp, Breda, Bezig Breda

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl