Meivakantie in april

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Meivakantie voor zoonlief betekent minder schrijftijd voor mij. Dat vraagt om creatief omgaan met schaarse uren. Daarom vandaag op mijn blog, mijn eerder geplaatste column voor BredaVandaag.nl (24 april 2012).Meivakantie in april

Soms ontgaat mij de logica van dingen, hoe zeer ik ook mijn best doe. Mijn intentie is om zaken – maar ook mensen en hun gedrag –te willen snappen en zodoende te kunnen plaatsen. 'Jouw begrip gaat wel ver' is mij meer dan eens 'verweten'. 'Verweten' tussen aanhalingstekens, want ik beschouw dat zogenaamde verwijt als een compliment voor mijn inlevingsvermogen. Dat ik nu het spoor bijster ben, komt door de meivakantie.

De meivakantie in het basisonderwijs startte afgelopen maandag, in april. Een meivakantie in april, dat is toch niet logisch? Volgens mij ging het mis bij het herdefiniëren van de carnavalsvakantie. Iemand bedacht dat deze vrije periode voortaan geen carnavalsvakantie meer mocht heten; er zijn immers ook mensen die geen carnaval vieren en toch vrij zijn. Dus werd het voorjaarsvakantie. Vervolgens werd afscheid genomen van de paasvakantie. Wanneer die was, was altijd duidelijk: met Pasen! Bij de introductie van een voorjaarsvakantie, was die naam al vergeven aan de vroegere carnavalsvakantie, en dus werd het meivakantie.

Zie je, nauwelijks nog te volgen. Ook mijn inlevingsvermogen houdt een keertje op. Ik zet alle benamingen overboord en duim alleen nog hard voor heel mooi weer. Droog vooral. Als die wens uitkomt, sla ik op dinsdag 1 mei voor één keer mijn column over: op deze dag van de arbeid (in mei) neem ik een dagje vrij!

 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .