Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Inspiratie bij de kapper

Waar haal jij inspiratie vandaan om te doen wat je het liefste doet? Deze week constateerde ik weer eens dat een van mijn inspiratiemomenten in de stoel van de kapper is. Weg van de hectiek, gezellig keuvelend over van alles en nog wat en in tussen tijd proberen uit te leggen wat ik precies met mijn haar wil. Na een half uur stap ik vervolgens als een ander mens weer naar buiten. Met een opgeruimd hoofd!Als ik ´Kapper Bart´ van Hoofd & Idee Kappers in Breda vraag of ik niet te veeleisend ben, met al mijn aanwijzingen, verschijnt er een grote grijns op zijn gezicht. Zijn antwoord geeft mij inspiratie voor minstens een week. Dit is wat hij zei: "Je hebt geen klanten die zeuren. Wel klanten die goed weten wat ze willen."

Dank je wel, Bart! Het is in zijn zaak dat ik ooit besloot om werk te maken van mijn passie. Het spreekt voor zich dat de volgende knipbeurt alweer staat ingepland.

overpeinzing, ondernemen, Breda

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl