In het wit

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Gisteren

Als ik nou mijn witte broek aan doe
zou de zon dan gaan schijnen?Als ik nou mijn witte broek aan doe
zou de hagel dan verdwijnen?

Mijn witte broek verandert niets aan het weer
- de ijsheilige heerst nog -
maar als ik ervoor kies
is voor mijn winterse buien
geen plaats meer.

Dus, gisteren, witte broek aan, pan met suddervlees op het vuur, popjazz (Wouter Hamel) op de achtergrond, geritsel van papier, getik op mijn toetsenbord, onze oranjerode kater die mij slapend gezelschap houdt; een ijzige dag in mei met een warme gloed!

Vandaag

Gisteren was ik in het wit.
Vandaag schijnt de zon.
De samenhang ontbreekt.
Mijmeren mag, maar steek alleen energie in dingen waar je echt invloed op hebt.

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .