Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

@hennievandekar

Voortschrijdend inzicht. Dat verklaart mijn keuze om sinds deze week te gaan twitteren. Ongeveer een jaar geleden blogde ik diverse keren waarom ik dat niet deed.

Wie de doorslag heeft gegeven om het toch te gaan doen, is Karen Romme. Als schrijfster van de boeken over Calimeromarketing is zij voor mij al jaren een inspiratiebron op afstand. Afgelopen vrijdag zat ik opeens met haar aan tafel. Zij schoof aan bij een etentje van een groep tekstschrijvers uit Brabant. Aan tafel werd over van alles gekwebbeld, met Twitter als terugkerend onderwerp. Een rake opmerking van Karen zette mij aan het denken. "Hennie, jij twittert niet omdat je denkt dat je niet interessant bent. Wat een onzin!" Ik luisterde, slikte, kleurde, keek rond en zei tenslotte "dank je wel".

Diezelfde avond las ik in het boek Calimeromarketing 2.0. nog eens de passages over het aanmaken van een Twitteraccount. Een dag later besluit ik mijn bedenkingen overboord te zetten. Stoppen kan altijd nog, en op 18 juni maak ik een account aan: @hennievandekar.Wie ik als eerste volg, laat zich raden: @karenromme.

De volgende ochtend wacht mij een warm welkom op Twitter van mijn collega-tekstschrijvers uit de regio. Voortaan zal het nog makkelijker zijn om snel contact met hen te hebben. Best aangenaam, in de relatieve eenzaamheid van het schrijven. Door Twitter zal ik waarschijnlijk sneller op de hoogte zijn van ontwikkelingen bij mijn klanten. Verder bekwaam ik me door Twitter in het korter en bondiger formuleren, zonder de essentie te verliezen. Kortom, ik ben om!

En, wie weet, helpt Twitter mij geloven dat ik niet alleen woorden kan geven aan de boodschap van anderen, maar zelf ook wat te melden heb. Wie denkt dat leuk of interessant te vinden: @hennievandekar

Twitter, communiceren

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl