Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Gewoon van Hennie

´Dus jouw opdrachtgevers kunnen je blog ook lezen?´ Ik antwoord bevestigend. Aan de vraag merk ik dat deze openheid niet zo vanzelfsprekend is, als dat ik zelf steeds heb gedacht. ´Nou, dan moet je wel oppassen met wat je schrijft´ is de volgende reactie van mijn gesprekspartner, die overweegt te starten met het bijhouden van een blog.Als ik ´s avonds nog eens nadenk over deze conversatie, concludeer ik dat het wel meevalt met dat oppassen. Vanzelfsprekend sta ik stil bij wat ik schrijf, maar geheimen voor mijn klanten heb ik nauwelijks. Mijn eigen bedrijf? Dat heb ik niet. Dat ben ik! 

Zakelijk en privé lopen als vanzelfsprekend in elkaar over. Daarmee maakt het steeds minder uit of ik werk in opdracht (graag!) of vrij schrijf (zoals op dit blog). Het uitgangspunt is anders, de invalshoek verschilt, de koker waaruit de creatie komt, is dezelfde. Gewoon van Hennie!

overpeinzing, communiceren, ondernemen

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl