Gewoon beginnen aan een nieuw schrijfjaar!

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Bij de start van een nieuw schrijfjaar bespeur ik altijd een beetje drempelvrees bij mezelf. Weliswaar neem ik bijna twintig jaar ervaring met tekstschrijven met me mee, toch begin ik weer op nul. Daar ben ik me ook dit jaar van bewust, misschien wel meer dan ooit.

Meestal helpen in de eerste week van een nieuw jaar enkele nieuwjaarsrecepties me over de drempel. Het zien van bekende gezichten geeft immers snel een vertrouwd gevoel. Onbewust bevestigen een ferme handdruk en betekenisvolle glimlach dikwijls dat er weer een fijne samenwerking in zit.  

Fijn samenwerken is voor mij de basis om bedrijven, reclamebureaus en communicatieteams met plezier te ondersteunen bij het schrijven en herschrijven van hun (interne) communicatiemiddelen. Denk aan (nieuws)brieven naar medewerkers, relaties en klanten. Lekker leesbaar en precies in de juiste toon. 
 
Zonder nieuwjaarsrecepties help ik mezelf over de drempel. En wel met dit eerste blog in 2021. Een jubileumjaar! Want op 9 april 2021 werk ik exact twintig jaar zelfstandig als tekstschrijfster. Net als in alle voorgaande jaren, is het een kwestie van gewoon beginnen aan een nieuw schrijfjaar. 
 
Met een frisse blik, maar ook met frisse moed. Tot gauw!
 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .