#DOESLIEF

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren
Deze week, even na 08.00 uur op de Bredase Baronielaan, een opstopping. Gebeurt wel vaker, maar dit keer was de rij met wachtende auto’s langer dan gewoonlijk. Een tankwagen met daarin water voor de nieuwe aanplant en een vuilniswagen wilden elkaar op het smalste stuk passeren. Dat duurde even. Ik kom net terug van een rustige ochtendwandeling met de hond en aanschouw wat er gaande is. Een man in een polo (ik doel op zijn shirt en niet op zijn auto), steekt zijn hoofd, met de haren nog nat van het douchen, uit het raam van de auto waarin hij zit. Hij is rood aangelopen. ‘Sta daar niet zo asociaal’ schreeuwt hij. Meteen schiet de SIRE-campagne door mijn hoofd: #DOESLIEF. Het is trouwens niet de eerste overhitte reactie die ik deze week in het verkeer zie ontstaan. De mensen in Regio-Zuid lijken toe aan vakantie. Vrijdag is het zo ver. Ook ik neem enkele weken schrijfvrij. 
En wel van 8 juli t/m 31 juli. De eerste week van mijn vakantie besteed ik voor het vijfde jaar aan de organisatie van het Open Jeugd Toernooi bij Tennisvereniging Markant. Daarna is het me-time. Fiets bij de hand, boek mee, de zon op mijn snoet; ik verheug me erop!
Blij kijk ik terug op de eerste helft van 2019. Ik schreef en herschreef weer heel wat teksten in opdracht. Met behulp van mijn beroepsvereniging tekstnet hield ik mijn eigen ontwikkeling op peil. Zo volgde ik recent via tekstnet de workshop ‘creatief in je eentje’. Daar deed ik ideeën op om andere invalshoeken te bedenken voor artikelen. Bij tekstnetlid Karien Vissers volgde ik drie sessies meditatief schrijven als intervisietool. Een manier om al schrijvend tot inzichten te komen. Ik heb er door haar een nieuwe reflectiemethode bij die ik zowel zakelijk als persoonlijk kan inzetten. Bij Businessclub Breda leerde ik in een ontspannen context andere ondernemers kennen. Voor BredaVandaag schreef ik nog één keer een column, bij het afscheid van Wijnand Nijs als hoofdredacteur. En met het schrijven van een ode aan mijn moeder, won ik bij mijn sportschool Hart for her een hoelahoep. Niks zo ontspannen als hoelahoepen tussen het schrijven door.  
De komende weken leg ik mijn pen neer, maar vanaf 1 augustus pak ik met nieuwe energie de schrijfdraad weer op. De eerste projecten staan zelfs alweer gepland. Ik prijs me gelukkig met het vertrouwen dat ik steeds opnieuw krijg om teksten te mogen schrijven en herschrijven. Dat is na ruim 18 jaar nog steeds wat ik het liefste doe. 
Fijne zomer!
PS Raak je op enig moment overhit? Rustig aan en #DOESLIEF!

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .