Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Opfrisbeurt bestaande website (na een veranderzetje)

Nieuwe woorden ontstaan vaak zonder dat je er echt erg in hebt. Veranderzetje is zo’n woord. Het is afkomstig van een van de leden van het HR-netwerk waar ik alweer enkele jaren voor schrijf, WeAreHR!. Zo plopte het woord ‘veranderzetje’ in mijn mailbox, precies op de dag dat ik mijn websitebouwer Maurice Molenaar van Webcase opnieuw sprak over veranderingen aan mijn website.

Vernieuwing website

Terwijl ik honkvast ben, was mijn website volgens hem toe aan vernieuwing. Maurice en ik werken al jaren samen. Zo wist Maurice dat hij deze noodzaak tot vernieuwing voorzichtig moest brengen. Rustig legde hij uit wat er nodig was om mijn website veilig in de lucht te houden. Gelukkig had ik nog alle tijd om daarover na te denken. Dat was nodig, want ik was niet toe aan deze verandering.

Look & feel website

Na het uit de weg ruimen van enige weerstand, stond voor mij snel vast dat ik mijn website veilig in de lucht wilde houden. Maar of ik deze migratie wilde aangrijpen om de hele look & feel aan te pakken, daarover twijfelde ik. De fotografie was nog niet zo lang geleden geactualiseerd met hulp van Frans Strous Fotografie. En over mijn eigen schrijfwerk was ik ook nog dik tevreden.

Opfrisbeurt bestaande site

Uiteindelijk besloot ik dat een opfrisbeurt voldoende moest zijn; Maurice kon aan de gang met aanpassingen aan de technische achterkant en met enkele subtiele wijzigingen aan de zichtbare voorkant. Op mijn verzoek zorgde hij ervoor dat de opfrisbeurt precies voor mijn 22-jarig bestaan als tekstschrijfster voltooid was. Daarom voelt mijn vernieuwde website aan als een eigen cadeautje ter ere van mijn 22e bedrijfsverjaardag op 9 april.

Dankjewel voor je inzet Maurice, maar vooral voor het veranderzetje dat je me onbewust gaf. En ere wie ere toekomt: Mirjam van Drimmelen, wat een prachtig woord bedacht jij als ervaren organisatie- en veranderdeskundige. Dank!

overpeinzing, communiceren

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl