Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Blue Skies

Ze heeft een voor mij bijna onuitspreekbare naam: Dasha Shorokhodova. Als deze Russische zangeres uit Kiev tijdens de openingsavond van Jazz ten Toon in de Stadsgalerij ´somewhere..over the rainbow´ zingt, lopen de rillingen over mijn armen en rollen de tranen over mijn wangen. Blue Skies heet de expositie van Jazz ten Toon in de Stadsgalerij Oude Vest Breda. Het weer voegt zich overigens moeiteloos naar het thema van deze expositie; alleen maar blauwe luchten.

Blue days
All of them gone
Nothing but blue skies
From now on

In de ongepolijste expositieruimte van de Stadsgalerij, krijgen muziek en kunst de kans om de zaal te vullen. Kunst, waar je op het eerste gezicht van kunt afvragen, wat het met jazz te maken heeft. Door de uitleg van de kunstenaars zelf - zoals van Rob Hebing en Sietske Ridders - komen de objecten voor mij tot leven. Ook door het uitstellen van mijn eerste oordeel.

Blue Skies is nog te zien tot en met 5 juni, met iedere dag van 16.00 tot 18.00 uur live jazz. En oh ja, Dasha Shorokhovoda treedt 3 juni opnieuw op, dan in Publieke Werken om 15.00 uur met Jan Learbuch Orchestra.

Breda Jazz Festival

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl