Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Toen wij naar/van Rotterdam vertrokken...

Vandaag, 8 november 2011. Precies vijftig jaar geleden migreerden mijn ouders van ´s-Gravenhage naar Rotterdam. Het werk achterna. Voordat ze konden verhuizen, hadden ze een woonvergunning nodig. Eerst moest er een ruil tot stand komen: een gezin dat de omgekeerde route aflegde, van Rotterdam naar ´s-Gravenhage. Inpakken en wachten maar, tot die bewuste datum: 8 november 1961.



Jaren later kwam ik ter wereld als enige Rotterdamse in een Haagse familie. Als enige heb ik de Randstad weer verlaten voor studie en werk. Al ben ik goed geworteld in het Bredase, mijn Rotterdamse roots verloochen ik niet. Sterker nog, ze komen me dagelijks van pas in mijn werk. Volgens goed Rotterdams gebruik: zeggen en schrijven waar het op staat, zoals voor mijn wekelijkse column voor BredaVandaag.nl.

overpeinzing, Breda

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl